Elisa Mulder

Team: Team Nunspeet
Een aantal weken gelden vroeg iemand bij ons uit de straat om als straat mee te doen aan de Muskathlon@home. Dus dat hebben we ook gedaan. Eerst zag ik er wel een beetje tegenop om mee te doen, want ik ben nooit echt van het hardlopen geweest (want ik ga 1/6 triatlon doen). Maar ik kan me hier echt goed voor motiveren, omdat ik weet da ik het niet voor mezelf doe maar voor andere mensen. Ik ga namelijk sporten voor de stichting Tot Heil des Volks. De stichting biedt onder andere hulp aan mensen die in de prostitutie zitten en biedt een luisterend oor aan de vrouwen en mannen. Ook helpen ze mensen die willen stoppen met prostitutie en die een nieuw leven willen opbouwen. Vaak wordt er gedacht dat mensen vrijwillig kiezen om dit werk te doen, maar dat is vaak niet zo. Vaak worden ze gedwongen voor door omstandigheden (armoede), of door mensen (pooiers). Hierdoor is het moeilijk en soms zelf levensgevaarlijk, om met dit werk te stoppen. Ik vind het heel erg dat vrouwen en meisjes soms zelfs van mijn leeftijd (14), als slaaf hiervoor worden gebruikt. Omdat ik vind dat ieder mens gemaakt is voor echte liefde, wil ik ook mijn steentje bijdragen.

Sport

Anders 37.6km

Locatie

Nunspeet

Datum

26 juni
2021

Foto 2-72806.jpg
Gekozen doel

Stap uit voor haar

Doelstelling

90% van 10 Donaties

€ 449

€ 500

Layer 1661.png

Strijd mee tegen ongelijkheid

Strijd mee tegen ongelijkheid Strijd mee tegen ongelijkheid

Team 'Team Nunspeet'

Foto 5.jpg

THDV

Tot Heil des Volks (THDV) is een beweging die zich inzet voor kwetsbare groepen in Nederland: prostituees, daklozen, verslaafden en kinderen die in armoede opgroeien. In 1855 begint het verhaal van onze organisatie in de Jordaan in Amsterdam. Dominee Jan de Liefde is geraakt door de diepe armoede van die tijd en start het werk van onze organisatie door brood en Bijbel uit te delen.

Ons motto is 'Wie zie jij?'. Wie zie jij als je naar een prostituee kijkt? Wie zie jij als je naar een zwerver kijkt? Als je omgaat met kwetsbare mensen kom je heel dicht bij het hart van Jezus. Hij identificeert Zich met hen. Zij weerspiegelen in al hun gebrokenheid iets van Zijn pure liefde.

THDV Prostitutie.jpg
Foto 3.jpg
01 02