Jan Achterberg

Team: SAM-enlopen
100KM RENNEN VOOR VRIJHEID - De komende 2 maanden train ik voor één van de grootste sportieve uitdagingen van mijn leven. Een ultrarun van 100km. En dat doe ik niet zomaar. Met het aangaan van deze uitdaging wil ik aandacht vragen voor (wat mij betreft) één van de grootste misstanden in onze Nederlandse samenleving: Prostitutie ­­Ik snap oprecht niet dat dit in ons land nog legaal kan bestaan. Onder andere door het werk van mijn vrouw hoorde ik over de vreselijke kant die deze wereld met zich mee brengt. Elke keer weer kwam ze thuis met de vreselijkste verhalen over vrouwen die zowel geestelijk als fysiek compleet waren gesloopt totdat ze niks anders meer konden dan zich overgeven aan de lusten van één of andere smeerlap. Vrijwel alle prostituees krijgen te maken met fysiek, seksueel of psychisch geweld. Van alle slachtoffers van mensenhandel werkt 60% in de prostitutie. Zij worden gedwongen dit werk te doen door fysiek of psychologisch geweld, schulden of chantage. Hoe kan het dat we dit in Nederland nog als ‘gewoon werk’ zien? Op 19 juni loop ik daarom een ultra muskathlon van 100km in het team van @sameenavandermijden. Daarmee wil ik aandacht vragen voor dit onrecht en geld ophalen voor Stichting Tot Heil des Volks. Deze stichting zet zich in voor vrouwen en mannen die gevangen zitten in de wereld van mensenhandel. Tijdens de ultra ben ik onderdeel van het team van Sameena. Toen ik haar verhaal hoorde in een podcast van @runforestrun.nl wist ik dat ik moest opstaan tegen dit onrecht. Het is voor mij een eer om in haar team te mogen lopen en ik hoop dat jullie in haar heftige verhaal zowel de ernst van problematiek als de oplossing voor dit onrecht zullen zien. Natuurlijk vind ik het mooi als jullie mij fysiek en mentaal aanmoedigen om deze uitdaging te kunnen volbrengen maar wat mij echt zou motiveren is dat ik weet dat ik met deze prestatie minimaal 1 vrouw de kans geef op een beter leven. Voor €2500,- kan THDV namelijk al één vrouw een uitstaptraject aanbieden waardoor ze een nieuw leven kan gaan opbouwen. Moedig mij daan door te geven!!!

Sport

Hardlopen 100km

Locatie

Noord Nederland

Datum

26 juni
2021

Dana - stap uit voor haar.jpg
Gekozen doel

Stap uit voor haar

Doelstelling

210% van 60 Donaties

€ 6.295

€ 3.000

Layer 1661.png

Strijd mee tegen ongelijkheid

Strijd mee tegen ongelijkheid Strijd mee tegen ongelijkheid

Team 'SAM-enlopen '

Foto 5.jpg

THDV

Tot Heil des Volks (THDV) is een beweging die zich inzet voor kwetsbare groepen in Nederland: prostituees, daklozen, verslaafden en kinderen die in armoede opgroeien. In 1855 begint het verhaal van onze organisatie in de Jordaan in Amsterdam. Dominee Jan de Liefde is geraakt door de diepe armoede van die tijd en start het werk van onze organisatie door brood en Bijbel uit te delen.

Ons motto is 'Wie zie jij?'. Wie zie jij als je naar een prostituee kijkt? Wie zie jij als je naar een zwerver kijkt? Als je omgaat met kwetsbare mensen kom je heel dicht bij het hart van Jezus. Hij identificeert Zich met hen. Zij weerspiegelen in al hun gebrokenheid iets van Zijn pure liefde.

Foto 3.jpg
THDV Prostitutie.jpg
01 02