Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de Muskathlon@home. Wist je dat we ook instructievideo's over verschillende onderwerpen hebben gemaakt? Heel handig, bekijk de video's hier. Staat je vraag of antwoord er toch niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

ALGEMEEN

Wat is de Muskathlon@home?
De Muskathlon@home is de grootste Nederlandse sportbeweging voor gerechtigheid. Tijdens deze dag lever je een sportieve sportprestatie en haal je fondsen op voor Compassion, Open Doors of THDV. De naam zegt het eigenlijk al: het is de Muskathlon at home. Je kan jouw sportprestatie letterlijk vanuit huis uitvoeren of ergens in jouw omgeving. Bij de Muskathlon@home kan je zelf kiezen wélke sport je wilt gaan uitvoeren, wélke afstand je wilt afleggen en wat jouw eigen streefdoel bedrag wordt.
Waarom de Muskathlon@home?

Wij zijn gemaakt om te geven om een ander. Zo ben je bedoeld!

Het zijn de kinderen in de sloppenwijken die hun toekomst nooit van de grond zien komen. Het is de vader die met zijn gezin wordt vervolgd in het Midden-Oosten en vernederd wordt om wat hij gelooft. Het is de vrouw die gedwongen wordt tot prostitutie en van wie haar waardigheid keer op keer door het stof wordt gehaald.

Er zijn mensen nodig, zoals jij en ik die in beweging komen. Daarom organiseren we op 25 juni 2022 de Muskathlon@home. Binnen de restricties van de overheid, vanuit je huis en in je eigen omgeving. In de aanloop naar deze dag gaan we trainen en fondsenwerven en betrekken we de mensen om ons heen om mee te doen.

Doe mee, meld je aan en word onderdeel van de grootste sportieve beweging voor gerechtigheid in Nederland.


Hoe ziet het programma van de Muskathlon@home 2022 eruit?

Op 25 juni lever je zelfstandig of met je team je sportprestatie. Het verdere programma wordt nog bekend gemaakt (denk aan: gezamenlijk startmoment of afsluiting)


Wat kost het mij om mee te doen aan de Muskathlon@home?

Deelname aan de Muskathlon@home is gratis. Na je aanmelding, komt je persoonlijke deelnemerspagina online en kan je beginnen met fondsenwerven. Ook krijg je van ons een welkomstpakket thuisgestuurd.

De volgende zaken zijn niet bij de deelname inbegrepen: het uitzetten van een parcours, eten en drinken tijdens de Muskathlon@home dag, sportbegeleiding, medische begeleiding, eventuele aanschaf van sportkleding en/of materialen.


Ik zie Muskathlon shirts en vlaggen voorbij komen, hoe kom ik hier aan?

De Muskathlon shirts en vlaggen die je voorbij ziet komen, kan je ontvangen door het behalen van een bepaald bedrag op jouw fondswerfteller, namelijk:

 • bij het werven van € 100,- ontvang je van ons het trainingsshirt helemaal in stijl met het thema van dit jaar

 • bij het werven van € 500,- ontvang je van ons een speciale Muskathlon@home vlag

 • bij het werven van € 1500,- ontvang je van de partner een bedankje thuisgestuurd.

 • bij het werven van € 5000,- ontvang je van ons een heel speciale verrassing.

Hierbij geldt: OP = OP

Let op: het gaat hier om fondsen die je op je persoonlijk teller werft. Iedereen moet dus een individuele pagina aanmaken, ook als je bijvoorbeeld als gezin of vriendengroep deelneemt. Heb je toch één account met bijvoorbeeld je hele gezin, dan ontvang je dus één T-shirt bij het werven van € 100,- aan fondsen.

Heb je nog meer vragen? Bekijk dan de video's op deze pagina.

Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan de Muskathlon@home?

Iedereen kan deelnemen aan de Muskathlon@home! Er is geen leeftijdsgrens. Deelnemers onder de 16 jaar hebben wel toestemming van hun ouders of wettelijk vertegenwoordigers nodig. Zij vallen onder de verantwoordelijkheid van hun ouders/verzorgers. 

Zie ook de algemene voorwaarden

Met welke sportdisciplines kan ik deelnemen aan de Muskathlon@home?

De standaard Muskathlon disciplines zijn wandelen, fietsen en hardlopen. Met de Muskathlon@home kan je ook deelnemen met een andere sport. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen of skeeleren. Kies in dit geval bij je aanmelding de sportdiscipline ‘anders’. In je motivatie op je persoonlijke pagina kun je vervolgens toelichten welke sport je gaat doen.


AANMELDEN EN MEEDOEN

Kan ik ook aansluiten bij een bestaand team?

Ja, dit kan! Het is mogelijk om aan te sluiten bij een team en zo de Muskathlon@home samen te beleven. Tijdens je aanmelding kan je een team selecteren of een nieuw team starten. Ben je al aangemeld, maar wil je alsnog aansluiten bij een team? Neem dan even contact op met muskathlon@de4emusketier.nl. Wij voegen je dan handmatig toe aan het juiste team.

Ik zou graag een team willen aanmaken, hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je je aanmeldt voor de Muskathlon@home, kan je onder de optie ‘team’ kiezen voor: ‘Maak een team aan’. Stem onderling af wie de teamcaptain wordt. Deze persoon is verantwoordelijk voor het team, de organisatie van de Muskathlon-dag en het motiveren van het team. Je kunt op een later moment natuurlijk wisselen van rol. Dit stem je ook onderling af.


Kunnen we als groep ook één pagina en fondswerfdoel aanmaken?

Ja, als je als groep deelneemt, maakt één persoon uit de groep een teamaccount aan. Als team bepaal je vervolgens voor welk doel jullie in actie komen en wat het streefbedrag van jullie team wordt.

Ieder teamlid meldt zich vervolgens zelf aan, bepaalt zijn/haar persoonlijke fondswerfdoel en kiest een sportieve uitdaging. Het vakje met ‘persoonlijk streefbedrag’ kan je dan leeglaten. Tijdens je aanmelding kies je ervoor om aan te sluiten bij het team dat door jullie is aangemaakt. Mensen kunnen op je persoonlijke pagina doneren. Wanneer je aangesloten bent bij een team, worden alle persoonlijke donaties van het team samengevoegd en ook getoond op de teller van de teampagina.


Krijg ik ook een Muskathlon T-shirt als ik mij aanmeld voor de Muskathlon@home?

Bij aanmelding krijg je geen sportshirt, maar deze kan je wel bij elkaar sparen. Als dank voor het werven van € 100,- aan fondsen op je individuele teller, sturen wij jou een Muskathlon@home trainingsshirt toe. Zorg er dus voor dat je adresgegevens en kledingmaat zichtbaar zijn in je profiel.

Hierbij geldt: OP = OP

Kan ik het Muskathlon@home T-shirt ook aanschaffen in de webshop?

Nee, dat is dit jaar niet mogelijk. Als dank voor het werven van €100,- aan fondsen op je individuele teller sturen wij jou een Muskathlon@home trainingsshirt toe (OP=OP). Zorg er dus voor dat je adresgegevens en kledingmaat zichtbaar zijn in je profiel.


Kan ik - net als de editie in 2020 - ook weer meedoen ter ondersteuning van een actieve Muskathleet?

Nee, je kunt bij deze editie niet werven voor iemand anders. In 2020 was dit een eenmalige mogelijkheid. Bij deelname aan de Muskathlon@home 2022 werf je niet voor een deelnemer, maar voor een speciaal gekozen project van Compassion, Open Doors of THDV.


Ik heb al eerder meegedaan aan de Muskathlon@home, hoe meld ik mij nu opnieuw aan?

Als je vorig jaar ook meedeed aan de Muskathlon@home hoef je je niet opnieuw te registreren op de site om je aan te kunnen melden.

Log in op de website en meld je aan. Vul je gegevens aan, selecteer een doel, bepaal je sport, afstand en streefbedrag en… je bent klaar om de straten te vullen met recht!

Ik zou graag mee willen werken aan de Muskathlon@home, zonder deelnemer te zijn. Kan ik wat betekenen?

Je kunt betrokken zijn door deelnemers te bemoedigen, anderen aan te moedigen om mee te doen met de Muskathlon@home en/of het helpen met fondsen werven voor deelnemers.

Ik kan bij het aanmelden voor Compassion een vierde doel selecteren. Wat houdt dit doel in?

Dit doel is alleen bedoeld voor (grote) groepen die - al langere tijd - fondsen werven voor een specifiek doel of project van Compassion (denk aan een kerk of een bedrijf). In overleg kunnen zij de Muskathlon@home gebruiken om geld in te zamelen voor het voor hun al bestaande en bekende doel. Let op: Voor deelname aan de Muskathlon@home met dit doel zijn extra voorwaarden verbonden. Neem eerst contact op met Compassion via muskathlon@compassion.nl. Na bevestiging, kan je de aanmelding voor dit ‘vierde doel’ in orde maken.

Ik heb mij al aangemeld voor een Muskathlon reis. Kan ik ook een profiel aanmaken voor de Muskathlon@home?

Ja, als je ook staat ingeschreven voor een Muskathlon reis, kan je je op twee verschillende manieren aanmelden voor de Muskathlon@home.

 1. Je maakt een profiel aan op de Muskathlon@home en kiest een doel waarvoor je wilt fondsenwerven. Dit doel staat lós van je Muskathlon reis. Je spaart dan mee voor de bedankjes vanuit de Muskathlon en de Proud Partners wanneer je een bepaalde hoeveelheid aan fondsen geworven hebt. Let op: je kan deze behaalde fondsen NIET overschrijven naar de teller van je Muskathlon reis.

 2. Je maakt een profiel aan voor de Muskathlon@home en kiest een van de doelen van de partner waarvoor je aan het werven bent. Echter, verwijs de donateurs in je persoonlijke motivatie door naar de URL van je Muskathlon reis, zodat mensen hier kunnen doneren. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle informatie rondom de Muskathlon@home, maar blijf je fondsenwerven voor je eigen Muskathlon reis. De donaties die worden gedaan op je Muskathlon@home pagina kan je helaas niet meenemen naar de Muskathlon reis. Geef dus duidelijk aan dat je wilt dat mensen doneren op een andere pagina!

Ik zou graag mijn Muskathlon@home deelname om willen zetten naar een Muskathlon reis. Is dit mogelijk?

Uiteraard! Mocht je tijdens of na je deelname aan de Muskathlon@home besluiten mee te willen op één van de Muskathlon reizen, dan is dat heel gaaf! Het is dan wel van belang dat je kiest voor een reis in 2022 of 2023. Ook moet je voor dezelfde partner kiezen als waarvoor jij deelgenomen hebt aan de Muskathlon@home. De fondsen die jij geworven hebt tijdens de Muskathlon@home mag je dan meenemen naar jouw nieuwe Muskathlon teller. Zo heb je al een mooi startbedrag!


FONDSWERVING

Waar komt mijn sponsorgeld terecht?

De Muskathlon@home werkt samen met drie partners: Compassion, Open Doors en Tot Heil des Volks (THDV). Bij inschrijving kies je voor welk van deze partners je fondsen gaat werven. Elk van deze partners heeft drie doelen geselecteerd. Als deelnemer kies je één van deze doelen. De partner en het project die je kiest, zijn ook de partner en het project waar je sponsorgeld heen gaat.


Kan ik voor meerdere partners deelnemen aan de Muskathlon@home?

Nee, voor de Muskathlon@home kan je één project kiezen van één partner. Voor dit project haal jij fondsen op en lever jij je sportprestatie.


Worden kindsponsoringen en vaste donateurs voor THDV en Open Doors ook meegeteld voor het bereiken van mijn doel bij de Muskathlon@home?

Jazeker! Een donateur kiest dan voor de optie ‘structureel doneren’ op jouw pagina. Net zoals bij een Muskathlon tellen kindsponsoringen via Compassion mee voor € 1000,- op jouw teller.

Lever je een vaste donateur voor Open Doors (welke 7 euro per maand doneert), dan telt dit voor € 250,- mee op je teller.

Een vaste donateur voor THDV (welke minimaal 3 jaar lang een bedrag van € 7,50, € 30,- of € 70,- per maand doneert), telt mee voor € 270,-, € 1080,- of € 2500,- op je Muskathlon teller.

Let op: de verwerking van deze bijschrijvingen kan een paar weken duren, dus het klopt dat je dit niet gelijk op je teller bijgeschreven ziet staan.

Een donateur wil een donatie doen voor mijn Muskathlon@home, maar kan niet via IDEAL betalen. Hoe kan hij/zij toch doneren?

Deze donatie kan handmatig gedaan worden via de bank. De donateur kan de donatie overmaken naar rekeningnummer NL82RABO0168445190 van Stichting vrienden van gerechtigheid in Enschede. Vermeld bij deze bankoverschrijving duidelijk en compleet de naam en achternaam van de deelnemer plus het project, dus bijvoorbeeld: John Doe Muskathlon@home 2022. Anders wordt deze donatie helaas niet zichtbaar op de teller van de deelnemer.

Let wel op: de donaties die handmatig overgemaakt worden, hebben een langere verwerkingstijd. Houd rekening met 2 tot 4 weken, voordat deze donatie zichtbaar wordt. Een andere optie kan zijn om het geld van de donatie te overhandigen aan iemand die het wel via IDEAL over kan maken. Dan staat het meteen op de teller van de Muskathleet! :-)


Ik weet dat iemand een bedrag gedoneerd heeft, maar ik zie het bedrag niet terug op mijn teller en in mijn overzicht. Hoelang duurt het voordat ik dit kan zien?

Dat is afhankelijk van de manier waarop er gedoneerd wordt.

 • Het meest snel en eenvoudig is de donatie via IDEAL op je eigen persoonlijke pagina. Deze donatie wordt automatisch en direct verwerkt in je overzicht. Promoot deze manier van doneren zo veel mogelijk.

 • Donaties die handmatig per bank zijn overgemaakt, hebben een langere verwerkingstijd. Houdt rekening met ongeveer 2 á 4 weken voordat deze donaties zichtbaar worden in je account.

 • Structurele donaties komen eerst terecht bij de partners. Daarna worden deze gegevens naar de Muskathlon gestuurd, zodat wij ze kunnen koppelen aan je account. Houd rekening met een verwerkingstijd van 3 á 4 weken voordat dit zichtbaar is in je account.

Is de donatie na deze tijd nog niet zichtbaar op je teller? Neem dan contact op met de Muskathlon of de partner waarvoor jij in beweging komt.


Ik heb een vraag over een kindsponsoring of een structurele donatie, waar kan ik terecht?

Als je een vraag hebt over een structurele donatie of een kindsponsoring kun je contact opnemen met de Muskathlon of bij de desbetreffende Proud Partner (Compassion / Open Doors / THDV).

 • Muskathlon: muskathlon@de4emusketier.nl

 • Compassion: muskathlon@compassion.nl

 • Open Doors: info@opendoors.nl

 • THDV: info@thdv.nl

PERSOONLIJKE PAGINA WEBSITE

Waar kan ik zien wie op mijn account een donatie heeft gedaan?

Om de donateurs te zien, log je in op www.muskathlon.nl. Ga (rechts bovenin) naar jouw persoonlijke profiel en kies bij ‘Mijn Reizen’ voor ‘Muskathlon@home’. Je komt nu op een pagina met daarop aan de linkerkant een menu. Kies in het menu voor ‘donaties’. Onder het kopje ‘ontvangen donaties’ kun je de gedane donaties zien. Let op: de naam en het e-mailadres van een donateur zijn alleen zichtbaar als de donateur dit ook heeft ingevuld.

Waar pas ik de tekst aan die op mijn persoonlijke pagina zichtbaar is?

Je kunt de motivatietekst die op jouw persoonlijke pagina staat altijd aanpassen. Log in op www.muskathlon.nl en kies bij ‘Mijn Reizen’ voor ‘Muskathlon@home 2022’. Je komt dan op een pagina met daarop aan de linkerkant een menu. Kies in het menu voor ‘Motivatie’ en pas hier de tekst aan. Klik vervolgens op ‘wijzigen’ en de veranderingen worden doorgevoerd.