FAQ's

ALGEMEEN

Wat is de Muskathlon@home?

De Muskathlon@home is de grootste Nederlandse sport beweging tegen onrecht, ongelijkheid en armoede. Tijdens deze dag lever je een sportieve sportprestatie en haal je fondsen op voor Compassion, Open Doors of THDV. De naam zegt het eigenlijk al: het is de Muskathlon at home. Je kan jouw sportprestatie letterlijk vanuit huis uitvoeren of ergens in jouw omgeving. Bij de Muskathlon@home kan je zelf kiezen wélke sport je wilt gaan uitvoeren, wélke afstand je wilt afleggen en wat jouw eigen streefdoel bedrag wordt.

Waarom de Muskathlon@home?

IEDER LEVEN IS HET WAARD OM GEVIERD TE WORDEN. Helaas zien we wereldwijd dat dit te vaak niet wordt gedaan. Het zijn de kinderen in de sloppenwijken die hun toekomst nooit van de grond zien komen. Het is de vader die met zijn gezin wordt vervolgd in het Midden-Oosten en vernederd wordt om wat hij gelooft. Het is de vrouw die gedwongen wordt tot prostitutie en van wie haar waardigheid keer op keer door het stof wordt gehaald.

Wij zijn gemaakt om te geven om een ander. Zo ben je bedoeld!

Er zijn mensen nodig, zoals jij en ik die in beweging komen, hun steentje bijdragen en gewicht in de schaal brengen. Het tijd om het evenwicht te herstellen.

Op 26 juni 2021 organiseren we de Muskathlon@home. Binnen de restricties van de overheid, vanuit je huis en in je eigen omgeving. In de aanloop naar deze dag gaan we trainen, fondsenwerven en betrekken we de mensen om ons heen om mee te doen. Op deze dag brengen we samen gewicht in de schaal om de mensheid te vieren.

Doe mee, meld je aan en wordt onderdeel van de grootste sportieve beweging voor gerechtigheid in Nederland.

Hoe ziet het programma van de Muskathlon@home 2021 eruit?

Op 25 juni om 19:00 uur vindt de Kick Off plaats via een gave livestream. Op 26 juni is de Muskathlon@home, waarin jij te tijd hebt om jouw sportprestatie te leveren, op de plek en de tijd die jij wilt. We sluiten de Muskathlon@home dag weer gezamenlijk af via een livestream.

Wat kost het mij om mee te doen aan de Muskathlon@home?

Deelname aan de Muskathlon@home is gratis. Na je aanmelding, komt je wervingspagina online en kan je beginnen met fondsenwerven. Ook ontvang je van ons een welkomst pakket ter voorbereiding op jouw deelname. De volgende zaken zijn niet bij de deelname inbegrepen: het uitzetten van een parcours, eten en drinken tijdens de Muskathlon@home dag, sportbegeleiding, medische begeleiding, eventuele aanschaf van sportkleding en/of materialen. Er is speciaal voor de Muskathlon@home een T-shirt ontworpen, welke je kan aanschaffen in de webshop.

Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan de Muskathlon@home?

Iedereen kan deelnemen aan de Muskathlon@home! Er is geen leeftijdsgrens. Deelnemers onder de 16 jaar hebben wel toestemming van hun ouders of wettelijk vertegenwoordigers nodig. Zij vallen onder de verantwoordelijkheid van hun ouders/verzorgers. Zie ook de algemene voorwaarden.

Met welke sportdisciplines kan ik deelnemen aan de Muskathlon@home?

De standaard Muskathlon disciplines zijn wandelen, fietsen en hardlopen. Met de Muskathlon@home kan je ook deelnemen met een andere sport, zoals bijvoorbeeld zwemmen of skeeleren. Kies dan bij je aanmelding de sportdiscipline ‘andere sport.’’ In je motivatie op je persoonlijke pagina kun je toelichten wat je gaat doen.

AANMELDEN EN MEEDOEN

Kan ik ook aansluiten bij een team?

Ja, dit kan! Het is leuk om aan te sluiten bij een team en zo de Muskathlon samen te beleven. Klik hier om te kijken waar er een groep wordt gevormd bij jouw in de buurt.

Ik zou graag een team willen maken bij mij in de buurt, hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je je aanmeldt voor de Muskathlon@home, kan je jezelf aanmelden als deelnemer of als teamleider. Wanneer je aangeeft teamleider te willen worden, wordt dit ook zichtbaar op je persoonlijke pagina. Je bent dan verantwoordelijk voor het team, de rand-organisatie van de Muskathlon Dag en het motiveren van je team.

Kunnen we als groep ook één pagina en fondswerfdoel aanmaken?

Ja! Dit kan. Iedere deelnemer maakt een eigen pagina aan en stelt hiervoor een eigen doel in. Met dat profiel kan je vervolgens aansluiten bij een team. Op de teampagina worden alle bedragen bij elkaar opgeteld als teamdoel. Dit bestaat dus uit de som van alle individuele doelen die individueel behaald worden.

Krijg ik ook een Muskathlon T-shirt als ik mij aanmeld voor de Muskathlon@home?

Er is speciaal voor de muskathlon@home een T-shirt ontworpen! Deze kan je aanschaffen tijdens je aanmelding door hem toe te voegen aan je welkomstpakket. Dit shirt kost slechts € 9,95 exclusief verzendkosten. Ook is het T-shirt te verkrijgen in de webshop.

Kan ik - net als de editie in 2020 - ook weer meedoen ter ondersteuning van een bestaande Muskatleet?

Nee, je kan bij deze editie niet werven voor iemand anders. Dit was vorig jaar een speciale mogelijkheid. Deze keer werf je voor een speciaal gekozen project, niet voor een deelnemer.

Ik heb mij al aangemeld voor een Muskathlon reis. Kan ik ook een profiel aanmaken voor de Muskathlon@home?

Jij kan deelnemen aan de Muskathlon@home, maar je hoeft hiervoor geen @homeprofiel aan te maken. Deze dag is onderdeel van jouw voorbereiding. Een dag waarop we met de volledige breedte van de Muskathlon een sportief feest vieren. Je kunt het momentum van de Muskathlon@home gebruiken om mensen te vragen voor donaties voor jouw reis op jouw bestaande Muskathlon teller. Ook is dit een mooi moment om te testen hoe ver je staat in je eigen training.

Ik zou graag mijn Muskathlon@home deelname om willen zetten naar een Muskathlon reis. Is dit mogelijk?

Uiteraard! Mocht je tijdens of na je deelname aan de Muskathlon@home besluiten mee te willen op één van de Muskathlon reizen, dan is dat heel gaaf! Het is dan wel van belang dat je kiest voor een Muskathlon reis in 2022. Ook moet je voor dezelfde partner kiezen als waarvoor jij deelgenomen hebt aan de Muskathlon@home. De fondsen die jij geworven hebt tijdens de Muskathlon@home mag je dan meenemen naar jouw nieuwe Muskathlon teller. Zo heb je al een mooi startbedrag!

Ik heb al eerder meegedaan aan de Muskathlon@home, hoe meld ik mij nu opnieuw aan?

Iedereen moet zich (weer) aanmelden voor de Muskathlon@home. Dit kan hier.

Ik zou graag mee willen werken aan de Muskathlon@home, zonder deelnemer te zijn. Kan ik wat betekenen?

Je kunt betrokken zijn door deelnemers te bemoedigen, anderen aan te moedigen om mee te doen met de Muskathlon@home en/of het helpen met fondsen werven voor deelnemers.

FONDSENWERVING

Waar komt mijn sponsorgeld terecht?

Bij inschrijving kan je kiezen uit één van de negen projecten van Compassion, Open Doors of THDV. De partner waarvoor je in beweging komt, is ook de partner waar je sponsorgeld heen gaat.

Kan ik voor meerdere partners deelnemen aan de Muskathlon@home?

Nee, voor de Muskathlon@home kan je één project kiezen van een Proud Partner. Voor dit project haal jij fondsen op en lever jij je sportprestatie.

Worden kindsponsoringen en vaste donateurs voor THDV en Open Doors ook meegeteld voor het bereiken van mijn doel bij de Muskathlon@home?

Jazeker! Net zoals bij een Muskathlon week tellen kindsponsoringen via Compassion mee voor €1000,- op jouw teller. Een vaste donateur voor Open Doors welke 7 euro per maand doneert voor 250 euro mee op je teller. Een vaste donateur voor THDV welke (minimaal) 3 jaar lang een bedrag van €7,50, €30,- of €70,- per maand doneert, telt mee voor €270,-, €1080,- of €2500,- op je Muskathlon teller.

Ik heb een vraag over een kindsponsoring of een structurele donatie, waar kan ik terecht?

Informeer bij de Muskathlon of bij de Proud Partners (Compassion/OpenDoors/THDV) als je een vraag hebt over een structurele donatie of een kindsponsoring.

  • Muskathlon: muskathlon@de4emusketier.nl
  • Compassion: muskathlon@compassion.nl
  • Open Doors: info@opendoors.nl
  • THDV: info@thdv.nl
PERSOONLIJKE PAGINA WEBSITE

Waar kan ik zien wie op mijn account een donatie heeft gedaan?

Om de donateurs in te zien op je persoonlijke pagina van de Muskathlon@home website log je in op de website. Vervolgens kies bij “Mijn Reizen” voor Muskathlon@home. Dan kom je op een pagina met daarop links een menu. Kies in het menu voor “donaties” . Onder het kopje “ontvangen donaties” kun je de gemaakte donaties lezen. Let op! Sponsornaam en e-mailadres is alleen zichtbaar als de donateur dit ook heeft ingevuld tijdens het maken van de donatie.

Waar pas ik de tekst aan die op mijn persoonlijke pagina zichtbaar is?

Je kunt de motivatie tekst die op jouw persoonlijke pagina staat ten aller tijden aanpassen. Log in op de website, kies bij “Mijn Reizen” voor Muskathlon@home. Dan kom je op een pagina met daarop links een menu. Kies in het menu voor “motivatie” en pas hier de tekst aan. Klik op “wijzigen” en de veranderingen worden doorgevoerd.