Over de Muskathlon

De Muskathlon is een beweging van mannen en vrouwen die leven in relatie met God en ruimte in hun leven maken voor mensen in nood. Ze hebben een diep verlangen om deze gebroken wereld heel te maken. Het is geen beweging van superhelden en topatleten, maar juist van normale mensen met een groot hart voor anderen en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken.

Muskathlon reizen

Muskathleten gaan een ultieme sportieve uitdaging aan, op een extreme locatie en leveren een significante bijdrage voor gerechtigheid. In het voortraject van een Muskathlon-reis, werft een deelnemer €10.000,- voor de Muskathlon partner die zij hebben gekozen.

Juist door deelnemers mee te nemen naar de ‘frontlinie’ wordt onrecht onderdeel persoonlijk en krijgt het een plekje in je leven. Tijdens de reis geven we hen een inkijkje in de het werk van de partners en verbinden de deelnemers zich met de mensen die gebukt gaan onder zware omstandigheden.

Muskathlon@home

Naast deze bijzondere reizen organiseert de Muskathlon ook jaarlijks hét sportevenement voor gerechtigheid op Nederlandse bodem. De Muskathlon@home. Dit is een prachtige manier om kennis te maken met de Muskathlon en zelf een steentje bij te dragen. In de aanloop naar dit evenement gaan mensen fondsen werven, trainen voor een sportieve prestatie en andere enthousiast maken om ook mee te doen in de strijd voor recht. De deelnemers die zich door het evenement uitgedaagd en geïnspireerd voelen kunnen doorstromen naar een reis.

Proud partners

We mogen onszelf als Muskathlon, al bijna tien jaar, partners noemen van Compassion in de strijd tegen armoede en van Open Doors als ondersteuners van vervolgde christenen. Sinds 2020 zijn we partners geworden van THDV (Tot heil des volks) in de strijd tegen gedwongen prostitutie in Nederland.

We zijn dankbaar dat we schouder aan schouder mogen staan met een aantal organisaties die van onschatbare waarde zijn voor de wereld. Het zijn organisaties die dag en nacht klaar staan voor de meest kwetsbare mensen in de wereld. Door hun toewijding, geloof en jarenlange ervaring slagen zij er in om structureel daadkrachtig op te treden in heftigste en meest gebroken gebieden van deze aarde.