Stap uit voor haar

‘Voor 50 euro word ik misbruikt en vernederd, daarna word ik als vuilnis aan de kant gegooid.’ - Dana, werkt op de Wallen

Overal in ons land zien we gedwongen prostitutie en mensenhandel. De meeste prostituees krijgen te maken met fysiek, seksueel of psychisch geweld. Van alle slachtoffers van mensenhandel werkt 60% in de prostitutie. Zij worden gedwongen dit werk te doen door fysiek of psychologisch geweld, schulden of chantage. Wij zien dagelijks de negatieve gevolgen hiervan: vrouwen die worstelen met hun identiteit en met lichamelijke en psychische trauma’s. Het is gemakkelijk om in deze sector aan de slag te gaan maar, zelfs voor hen die zelfstandig instapten, kost uitstappen veel tijd, energie en vooral moed.

De maatschappelijk werkers van ons project Scharlaken Koord bouwen een vertrouwensrelatie op met vrouwen en mannen in de seksindustrie en bieden praktische, psychosociale, juridische en pastorale begeleiding. Zo helpen we hen om uit de donkere wereld van prostitutie te stappen en een nieuw bestaan op te bouwen. Wij geloven dat er altijd een nieuw begin mogelijk is. Samen maken we het verschil en laten we vrouwen weten dat ze waardevol zijn. Voor 2.500 euro bieden wij een vrouw een uitstaptraject aan en kan ze een nieuw leven opbouwen. Sport voor haar nieuwe toekomst en stap uit voor haar!

#Stapuitvoorhaar