sterk in de liefde

‘Voor seks hoef je geen relatie te hebben toch?’ - Merel, 15 jaar

Het internet is belangrijk voor jongeren en social media is invloedrijk. Via het internet onderhouden jongeren hun sociale contacten. Helaas zijn er ook nadelen. Porno is bijvoorbeeld vrij beschikbaar en geeft jongeren een vertekend beeld van wat seks inhoudt. Jongeren vinden het lastig om online hun grenzen aan te geven als ze in contact komen met verkeerde mensen. Ze zijn onvoldoende weerbaar en niet goed op de hoogte van de gevaren van het internet. Denk aan sexting, online chantage, illegale seksfoto’s, uitbuiting en uiteindelijk mensenhandel. Er is daarom veel meer structurele aandacht en ruimte nodig voor weerbaarheid van jongeren in Nederland. Zij zijn het waard om ons voor in te zetten.

Via onze weerbaarheidstraining No Nonsense (erkend door het RIVM) trainen we jongeren op scholen om sterk te staan. Daarnaast geven we tips aan ouders en ondersteuning aan docenten. Voor 950 euro geven we 3 lessen aan 25 jongeren. Sport mee om deze trainingen te geven!

Daarnaast willen we alle jongeren in heel Nederland online bereiken via onze website en online kanalen. Zo laten we hen weten dat ze geliefd zijn en maken we hen weerbaar. Sport je mee om jongeren sterk te laten zijn in de liefde?

#sterkindeliefde