Algemene informatie 

Lees hier veelgestelde vragen over de Muskathlon@home in het algemeen

Wat is de Muskathlon@home?

De Muskathlon@home is de meest laagdrempelige manier om in actie te komen voor recht. Deelname is gratis en je bepaalt zelf hoeveel fondsen je werft. Je kiest je eigen sportieve uitdaging en bepaalt zelf waar je dit doet. Dit kan dus gewoon vanuit je eigen huis! Hardlopen of wielrennen, wandelen of fietsen, skeeleren of zwemmen; het kan allemaal. Die ene sportieveling uit jouw vriendengroep kan er dus voor kiezen om een marathon te lopen of meer dan 200 kilometer te fietsen, terwijl jouw familielid dat niets met sport heeft minder kilometers aflegt.

Waarom de Muskathlon@home?
Het doel van de Muskathlon@home is om met elkaar aandacht te vragen en geld op te halen voor gerechtigheid. Wereldwijd leven miljoenen mensen in armoede, worden vervolgd vanwege hun geloof of worden verhandeld in de seksindustrie. De Muskathlon werkt samen met Compassion, Open Doors en Tot Heil des Volks. Jij kiest dus zelf voor welke van deze organisaties jij in actie komt. Elk van deze partners heeft een doelen geselecteerd waar dit jaar geld voor wordt opgehaald. Bij jouw aanmelding kies je dus welke partner het dichtst bij jouw hart ligt.
Hoe ziet het programma van de Muskathlon@home 2024 eruit?
Dit jaar vindt de Muskathlon@home voor het eerst plaats op meerdere dagen, namelijk van 15 tot en met 22 juni. Je kunt dus zelf kiezen op welk moment het jou (en je team) het beste uitkomt om te sporten. Wat je vervolgens doet, bepaal je helemaal zelf. Misschien kies jij wel voor een prachtige wandeling bij zonsopgang of organiseer je een Muskathlon@home by night voor je vrienden. Jij bepaalt dus zelf hoe het programma eruit ziet.
Wat kost het mij om mee te doen aan de Muskathlon@home?

Deelname aan de Muskathlon@home is gratis. Na je aanmelding, komt je persoonlijke deelnemerspagina online en kan je beginnen met fondsenwerven.

De volgende zaken zijn niet bij de deelname inbegrepen: het uitzetten van een parcours, eten en drinken tijdens de Muskathlon@home dag, sportbegeleiding, medische begeleiding, eventuele aanschaf van sportkleding en/of materialen.

Als je deelneemt met een team dan faciliteert de teamcaptain het parcours en het eten en drinken op de route.

Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan de Muskathlon@home?
Iedereen kan deelnemen aan de Muskathlon@home! Er is geen leeftijdsgrens. Deelnemers onder de 16 jaar hebben wel toestemming van hun ouders of wettelijke vertegenwoordigers nodig. Zij vallen onder de verantwoordelijkheid van hun ouders/verzorgers. Zie ook de algemene voorwaarden.
Met welke sportdisciplines kan ik deelnemen aan de Muskathlon@home?
De standaard Muskathlon disciplines zijn wandelen, fietsen en hardlopen. Met de Muskathlon@home kan je ook deelnemen met een andere sport. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen of skeeleren, of een andere sport naar eigen keuze. Kies in dit geval bij je aanmelding de sportdiscipline ‘anders’. In je motivatie op je persoonlijke pagina kun je vervolgens toelichten welke sport je gaat doen.
Hoe kom ik aan een welkomstpakketje?
Dit jaar zijn er geen welkomstpakketjes. Alle informatie die je nodig hebt, ontvang je via je teamcaptain of via de mail.
Kan ik ook weer een T-shirt krijgen/verwachten?

Nee, dat is dit jaar niet mogelijk. Wel kan je een Muskathlon trainingsshirt bestellen in de webshop: https://shop.4m.nl/.

Is er dit jaar ook een gezamenlijke start of afsluiting?

Als je meedoet bij een team dan organiseert de teamcaptain dit en hij/zij zal dit ook communiceren naar de teamleden. De starttijd als individu mag je zelf bepalen. Wel zullen we de week vanuit Muskathlon algemeen aftrappen met een opening en ook aan het eind van de week afsluiten, waarschijnlijk met een videoboodschap.

Aanmelden & meedoen

Ik zou graag een team willen aanmaken, hoe gaat dat in zijn werk?
Wanneer je je aanmeldt voor de Muskathlon@home, kan je onder de optie ‘team’ kiezen voor: ‘Maak een team aan’. Stem onderling af wie de teamcaptain wordt. Deze persoon is verantwoordelijk voor het team, de organisatie van de Muskathlon-dag en het motiveren van het team. Je kunt op een later moment natuurlijk wisselen van rol. Dit stem je ook onderling af.
Kan ik ook aansluiten bij een bestaand team?
Ja, dit kan! Het is mogelijk om aan te sluiten bij een team en zo de Muskathlon@home samen te beleven. Tijdens je aanmelding kan je een team selecteren of een nieuw team starten. Ben je al aangemeld, maar wil je alsnog aansluiten bij een team? Neem dan even contact op met contact@muskathlon.nl. Wij voegen je dan handmatig toe aan het juiste team.
Kunnen we als groep ook één pagina en fondswerfdoel aanmaken?

Ja, als je als groep deelneemt, maakt één persoon uit de groep een teamaccount aan. Als team bepaal je vervolgens voor welk doel jullie in actie komen en wat het streefbedrag van jullie team wordt.

Ieder teamlid meldt zich vervolgens zelf aan, bepaalt zijn/haar persoonlijke fondswerfdoel en kiest een sportieve uitdaging. Tijdens je aanmelding kies je ervoor om aan te sluiten bij het team dat door jullie is aangemaakt. Mensen kunnen op je persoonlijke pagina doneren. Wanneer je aangesloten bent bij een team, worden alle persoonlijke donaties van het team samengevoegd en ook getoond op de teller van de teampagina.


Kan ik het Muskathlon@home T-shirt ook aanschaffen in de webshop?

Nee, dat is dit jaar niet mogelijk. Wel kan je een Muskathlon trainingsshirt bestellen in de webshop: https://shop.4m.nl/.

Ik heb mij al aangemeld voor een Muskathlon reis. Kan ik ook een profiel aanmaken voor de Muskathlon@home?
Ja, als je ook staat ingeschreven voor een Muskathlon reis, kan je je op twee verschillende manieren aanmelden voor de Muskathlon@home.


1. Je maakt een team aan op de Muskathlon@home onder jouw eigen naam. Bijvoorbeeld: 'Team Petra de Vries'. Je vraagt vrienden, familie en bekenden om ook een fondswerfprofiel aan te maken en zich aan te sluiten bij jouw team. Alle fondsen die door jouw team worden opgehaald, worden na afloop van de Muskathlon@home bijgeschreven op de persoonlijke teller van jouw Muskathlon reis!

2. Je maakt een profiel aan voor de Muskathlon@home en kiest een van de doelen van de partner waarvoor je aan het werven bent. Echter, verwijs de donateurs in je persoonlijke motivatie door naar de URL van je Muskathlon reis, zodat mensen hier kunnen doneren. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle informatie rondom de Muskathlon@home, maar blijf je fondsenwerven voor je eigen Muskathlon reis. De donaties die worden gedaan op je Muskathlon@home pagina kan je helaas niet meenemen naar de Muskathlon reis. Geef dus duidelijk aan dat je wilt dat mensen doneren op een andere pagina! (zie punt 1).


Ik zou graag mijn Muskathlon@home deelname om willen zetten naar een Muskathlon reis. Is dit mogelijk?

Uiteraard! Mocht je tijdens of na je deelname aan de Muskathlon@home besluiten mee te willen op één van de Muskathlon reizen, dan is dat heel gaaf! Het is dan wel van belang dat je kiest voor een reis in 2025. Ook moet je voor dezelfde partner kiezen als waarvoor jij deelgenomen hebt aan de Muskathlon@home. De fondsen die jij geworven hebt tijdens de Muskathlon@home mag je dan meenemen naar jouw nieuwe Muskathlon teller. Zo heb je al een mooi startbedrag!

Ik heb al eerder meegedaan aan de Muskathlon@home, hoe meld ik mij nu opnieuw aan?

Net als in 2022 meld je je aan via onze website, je account bestaat nog in ons systeem dus dit hoef je alleen aan te vullen. In 2023 hebben we eenmalig met een ander systeem gewerkt. Heb je (alleen) in 2023 mee gedaan? Registreer je dan op de website en meld je aan voor Muskathlon@home 2024.

Twijfel je of je al een account hebt op de Muskathlon@home site? Probeer dan in te loggen met je mailadres of zeg “wachtwoord vergeten” om duidelijkheid te krijgen hierover. Heb je al een account dan ontvang je een mail om je wachtwoord aan te passen en kan je daarna in je bestaande account inloggen en je hiermee aanmelden.


Kan ik ook ‘gewoon’ nog thuis sporten?

Ja, het is net als afgelopen jaren ook mogelijk om thuis te sporten. We focussen ons meer op in teamverband optrekken dit jaar, maar je kan ook nog steeds zelfstandig vanuit huis sporten en deelnemen aan de Muskathlon@home.

Hoe kom ik in contact met de teamcaptain van het team waar ik sta aangemeld?
Als je je inschrijft bij een team bij jou in de buurt, krijgt de teamcaptain jouw gegevens. Hij/zij zal contact met je opnemen, zodat je hem/haar daarna ook kunt benaderen.

Fondsenwerving

Waar komt mijn sponsorgeld terecht?

De Muskathlon@home werkt samen met drie partners: Compassion, Open Doors en Tot Heil des Volks (THDV). Bij inschrijving kies je voor welk van deze partners je fondsen gaat werven (of de teamcaptain heeft dit al gekozen). De partner die je kiest, of is gekozen,  is ook de partner waar je sponsorgeld heen gaat.

Kan ik voor meerdere partners deelnemen aan de Muskathlon@home?
Nee, voor de Muskathlon@home kan je één partner kiezen. Voor deze partner haal jij fondsen op en lever jij je sportprestatie.
Een donateur wil een donatie doen voor mijn Muskathlon@home, maar kan niet via IDEAL betalen. Hoe kan hij/zij toch doneren?

Deze donatie kan handmatig gedaan worden via de bank. De donateur kan de donatie overmaken naar rekeningnummer NL82RABO0168445190 van Stichting Vrienden van Gerechtigheid in Zwolle. Vermeld bij deze bankoverschrijving duidelijk en compleet de naam en achternaam van de deelnemer plus het project, dus bijvoorbeeld: John Doe Muskathlon@home 2024. Anders wordt deze donatie helaas niet zichtbaar op de teller van de deelnemer.

Let op: de donaties die handmatig overgemaakt worden, hebben een langere verwerkingstijd. Houd rekening met 2 tot 4 weken voordat deze donatie zichtbaar wordt. Een andere optie kan zijn om het geld van de donatie te overhandigen aan iemand die het wel via IDEAL over kan maken. Dan staat het meteen op de teller van de Muskathleet! :-)

Ik weet dat iemand een bedrag gedoneerd heeft, maar ik zie het bedrag niet terug op mijn teller en in mijn overzicht. Hoelang duurt het voordat ik dit kan zien?

Dat is afhankelijk van de manier waarop er gedoneerd wordt.

  • Het meest snel en eenvoudig is de donatie via iDEAL op je eigen persoonlijke pagina. Deze donatie wordt automatisch en direct verwerkt in je overzicht. Promoot deze manier van doneren zo veel mogelijk.

  • Donaties die handmatig per bank zijn overgemaakt, hebben een langere verwerkingstijd. Houdt rekening met ongeveer 2 á 4 weken voordat deze donaties zichtbaar worden in je account.

Ik wil graag een actie doen, hebben jullie ook materialen (te leen?)

Jazeker. hiervoor kun je contact opnemen met onderstaande mailadres, afhankelijk van voor welk doel je de materialen wilt.