Teams

78

Deelnemers

529

Donaties

396.485

Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Tijdens en vlak na de Korea-oorlog zag hij de verschrikkingen in het land waar hij als legerpredikant werkte. Kinderen zwierven op straat, omdat ze wees of verstoten waren.

Terug in Amerika liet het Swanson niet los en begon hij een weeshuis te ondersteunen. Al snel kwamen er meer weeshuizen bij en bleek dat er behoefte was aan langetermijn hulp. In 1952 zette hij een sponsorprogramma op. Zo kon een westers gezin een kind in nood ondersteunen: het begin van Compassion. Zijn inspiratie kwam uit Mattheüs 15:32: “I have compassion on the multitudes. I will not send them away."

Wat begon met 35 weeskinderen in Korea, is uitgegroeid tot ruim 2 miljoen kinderen wereldwijd. Nu werken we in 25 ontwikkelingslanden op 3 continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Sinds 2012 hebben Compassion NL en de Muskathlon elkaar in het hart gesloten en samen de missie uitgeleefd om Nederland te bewegen voor gerechtigheid en kinderen te bevrijden uit de cirkel van extreme armoede.

Dit jaar willen we met de Muskathlon@home in beweging komen voor de onderstaande drie doelen. Ga jij samen met anderen de strijd aan tegen extreme armoede onder kinderen? Meld je aan als deelnemer of als team!

Doel

corporate-fact-sheet-child-focused.jpg

1000 gesponsorde kinderen

Web_Version-Clean Water.jpg

Gezond drinkwater voor kinderen in Kenia

Web_Version-ES COVID-19 Prevention.jpg

Compassion Noodfonds

Schermafbeelding 2021-01-15 om 13.41.35.png

Compassion

Kinderen bevrijden van armoede in Jezus' naam. We geloven in langetermijn-ontwikkeling via lokale kerken. De hulp start zo vroeg mogelijk, daarom werken we met (zwangere) moeders en baby's en kinderen.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw